Raamdecoratie voor je bedrijf 

Naast raambekleding voor particulieren levert Home Raamdecoratie vooral ook gordijnen, rolgordijnen, Duo rolgordijnen, jaloezieën en horren op maat aan bedrijven. Juist op je werkplek – waar je een groot gedeelte van je week doorbrengt – is het belangrijk om gezelligheid, sfeer en privacy te creëren. Home Raamdecoratie is gespecialiseerd in maatwerk en kijkt graag mee naar de raambekleding die het beste past binnen de wensen van het bedrijf.

Maak direct een afspraak met een specialist op locatie

Raamdecoratie voor elk zakelijk interieur

Van kantoren en scholen tot zorginstellingen, hotels en horecazaken: raamdecoratie bepaalt onbewust hoe jij je voelt. Duurzame en flexibele werkplekken zorgen voor een open werksfeer, en met de juiste verlichting maak je een restaurant intiem. Maar hoe kies je de juiste raamdecoratie voor jouw bedrijf?

Bezoekers die zich thuis voelen en medewerkers die beter functioneren: bij Home Raamdecoratie kennen we de kracht van een goed uitgewerkt concept. Eerder begeleidden wij onder andere de raamdecoratie voor een aantal grote kantoren in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem en Rotterdam.

Raamdecoratie op maat

Bekijk onze zakelijke projecten en lees hoe we te werk gaan. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van raamdecoratie?

Wat uw wensen ook zijn, Home Raamdecoratie ontzorgt u volledig tijdens de uitvoering van uw project met praktische en inspirerende oplossingen. Home Raamdecoratie verzorgt fullservice projectinrichting voor alle type raamdecoratie: rolgordijnen, jaloezieën, duo rolgordijnen tot gordijnen. Van idee tot realisatie. Van meetservice tot montage. Servicegerichtheid, snelle levering en een scherpe prijs staan hierbij altijd voorop.

Waarom is Home Raamdecoratie de beste keuze voor jouw bedrijf?

 • Meer dan 20.120 klanten gingen je voor
 • Nu bestellen, binnen 6-8 werkdagen in huis
 • Nederlands familiebedrijf sinds 1991
 • Veilig shoppen en alles opmaat
 • Milieu en sociaalbewust ondernemen
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Meet- en montageservice
 • 8 jaar garantie op alle raamdecoratie
 • 100% tevredenheidsgarantie

Persoonlijk advies 

Onze specialist neemt de verschillende opties door, adviseert in het maken van de juiste keuzes maar neemt ook jouw wensen, ideeën en natuurlijk het budget mee in het besluitvormingsproces. Wij bieden persoonlijk advies en komen graag langs om de mogelijkheden voor de juiste raamdecoratie te bespreken. De juiste maten worden direct opgenomen en de bestelling binnen enkele weken geleverd. Indien gewenst komen onze monteurs ook langs om de raambekleding te bevestigen en wordt het hele proces van a tot z uit handen genomen.

Functies van raamdecoratie op kantoor

Privacy

Zeker wanneer je een kantoor aan huis hebt. Je hebt immers geen zin dat de buurman op de stoep staat omdat hij ziet dat je ‘thuis’ bent. Hoewel het soms heel fijn kan zijn om naar buiten te kijken, is het niet altijd even plezierig dat je ook van buiten zichtbaar bent. Bevindt jouw werkplek zich juist in een groot kantoorgebouw? Vergeet dan ook zeker de ramen binnen niet! Wanneer je een privé kwestie wil bespreken, is het wel zo prettig dat er geen collega’s mee kunnen gluren.

Zonlicht

En wat dacht je van verblind worden door de weerkaatsing van het zonlicht op het gebouw aan de overkant? We zijn dol op de zon, maar niet als we aan het werk zijn. Niks is zo vervelend als de schittering van de zon op je beeldscherm. Ook zo frustrerend! Met de juiste raambekleding zijn deze onwerkbare situaties zo opgelost! Sommige mensen denken dat zonlicht alleen ‘s zomers een probleem vormt. Fout! ‘s Winters is de zon juist nóg vervelender. De zon staat immers ‘s middags al behoorlijk laag, waardoor ie extra scherp is. Bovendien zorgt regenval voor natte wegdekken en gebouwen. Hierdoor krijg je extra weerkaatsing.

Galm

Toch kent het open kantoor ook een nadeel: galm. Grote ruimtes gaan vaak gepaard met een slechte akoestiek. Steeds meer kantoren bevinden zich in grote open ruimtes. Heerlijk dat ruimtelijke gevoel! Zeker als er veel (telefoon)gesprekken worden gevoerd kan galm zeer storend zijn. De oplossing? Akoestische gordijnen op kantoor. Deze werken namelijk geluidsabsorberend.

Meer over gordijnen:

Top 4 kantoor raambekleding

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor je kantoor, heb je verschillende keuzes. Onderstaande opties zijn het meest geschikt.

 1. Duo rolgordijnen kantoor

Duo rolgordijnen zijn van oudsher de meest gekozen vorm van raamdecoratie op kantoor. Begrijpelijk, want in een letterlijke ‘handomdraai’ stel je de gewenste mate van privacy en lichtinval in. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag. Duo rolgordijnen voor kantoor zijn vaak in een lichte kleur. Toch is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk! Wat dacht je van donkergrijze stoffen Duo rolgordijnen? Heel chique! Of ga voor de industriële look met aluminium verticale jaloezieën. Voor een moderne uitstraling kies je voor extra brede banen.

 1. Horizontale jaloezieën

Ook horizontale jaloezieën worden al jaren toegepast op de werkkamer. Net als de verticale variant bieden ze veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op en neer bewegen. Zoek je raamdecoratie voor smalle ramen? De ramen tussen de hal en het kantoor bijvoorbeeld? Kies dan voor aluminium jaloezieën. Deze zijn al beschikbaar vanaf een breedte van 17 centimeter! Wil je een kil kantoor een huiselijke sfeer geven? Ga dan voor houten jaloezieën! Voor een extra warme look kies je voor jaloezieën met houtnerf.

 1. Rolgordijnen

Wil je het eenvoudig houden? Dan zijn rolgordijnen een goede keuze. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stofsoorten. Dankzij het strakke tijdloze design past het rolgordijn bij elke interieurstijl. Voor ieder wat wils dus! Qua mogelijkheden wat betreft privacy en lichtinval zijn rolgordijnen wel iets beperkter dan bijvoorbeeld jaloezieën. Wel zijn rolgordijnen zeer aantrekkelijk geprijsd. Je kunt een rolgordijn immers alleen op- en neerhalen. Dus ben je vooral op zoek naar voordelige raamdecoratie? Overweeg dan zeker rolgordijnen. Voor meer controle over lichtinval kan je ook voor duo rolgordijnen kiezen. Hierbij wordt een doorschijnende baan gecombineerd met een niet-doorschijnende baan. Uiteraard ligt de prijs van een duo rolgordijn wel hoger dan een standaard rolgordijn.

 1. Kantoor gordijnen

Wil je een kil kantoor meer gezelligheid geven? Ook gordijnen zijn geschikt voor kantoren. Dan draagt deze stoffen raamdecoratie daar zeker aan bij! Gemiddeld ontsnapt 37% van de warmte via de ramen. Gordijnen kunnen een ruimte bovendien ook letterlijk verwarmen. Door overgordijnen voor de ramen te hangen houd je de warmte beter vast. Hoe dikker de stof, hoe hoger de warmtewerende functie. Voor optimale isolatie kies je voor een overgordijn. Hier profiteer je dus zowel ‘s winters als ‘s zomers van. Daarnaast bestaan er ook geluidswerende gordijnen. Ideaal voor een kantoor! Akoestische gordijnen verminderen namelijk de weerkaatsing van geluid. Tevens worden geluidstrillingen geabsorbeerd. De perfecte manier om galm op kantoor te elimineren. Interesse? Kies dan voor de wederom voor een overgordijn. Deze heeft een extra hoge mate van geluidsabsorptie.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons gratis en gemakkelijk kleurstalen aan. Zo kan je de stof eerst in het echt bekijken. Meestal worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden. Tevens komen wij graag langs op locatie voor een passend advies.

Raamdecoratie op kantoor: 4 tips

Te weinig natuurlijk licht kan voor een lage productiviteit zorgen maar te veel natuurlijk licht kan weer voor afleiding en dus een gebrek aan concentratie zorgen. Net als in huis is het kiezen van de juiste raamdecoratie bepalend voor de sfeer en het comfort van je kantoorruimte. Waar moet je dus eigenlijk op letten bij het aanschaffen van nieuwe raamdecoratie op kantoor? We geven je een aantal praktische tips!

 1. Natuurlijk licht is erg belangrijk

Hoe meer natuurlijk licht er het kantoor binnen valt, hoe beter. Natuurlijk licht is ontzettend belangrijk om zowel de productiviteit als de concentratie op het kantoor te verhogen. Maar dit betekent niet dat de ramen geen raamdecoratie mogen of zelfs moeten bevatten. Open ramen kunnen namelijk ook voor afleiding en een gevoel van verminderde privacy zorgen. Je kunt goede jaloezieën op zo’n manier bijstellen dat je de perfecte combinatie tussen natuurlijk licht en privacy bereikt. Ga dus op zoek naar kwalitatieve jaloezieën die voldoende lichtinval het kantoor binnen laten komen en daarnaast ook het zicht naar buiten verminderen.

 1. Is sfeer ook belangrijk?

Vind je de sfeer belangrijk? Kies dan liever voor houten jaloezieën of gestoffeerde rolgordijnen. Hoewel het in tegenstelling tot je woning minder belangrijk is, speelt de sfeer toch ook op kantoor een rol. Jaloezieën sluiten wellicht niet altijd helemaal aan op de rest van de inrichting van het kantoor. Op deze manier zorg je voor rust, stijl, voldoende lichtinval en genoeg sfeer zodat je medewerkers ontspannen kunnen werken en bezoekers zich meteen thuisvoelen.

 1. Bepaalde ruimtes meer focus geven

Rolgordijnen of jaloezieën kunnen bijvoorbeeld per situatie op zo’n manier ingezet worden dat ze of voor veel natuurlijk licht, of voor veel privacy zorgen. Heb je bepaalde ruimtes op kantoor waar gevoelige documenten worden verwerkt of die veel gebruikt worden voor presentaties? Zorg er dan voor dat je de raamdecoratie in deze ruimten op zo’n manier toepast dat er voldoende privacy is wanneer nodig.

Extra tip: Een top down bottom up variant geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen welk deel van het raam je afdekt. Een plissé gordijn kan in dit soort ruimtes erg handig zijn.

 1. Interieurstijl niet vergeten

Door de juiste raamdecoratie aan te schaffen kun je deze stijl (of bijvoorbeeld een kleurenthema) nog eens benadrukken en op deze manier de puntjes op de i zetten! Net zoals vele woningen zijn ook vele kantoorruimten ingericht in een specifieke interieurstijl.

Over Home Raamdecoratie 

Home Raamdecoratie is een dynamisch familiebedrijf, gespecialiseerd in het maken van kwalitatief hoogwaardige raamdecoratie. Geheel op maat en tegen een competitieve prijs.

Met 30 jaar aan ervaring weten wij voor ieder kozijn passende raamdecoratie te creëren, gemaakt van duurzame materialen en hoge kwaliteit. Onze raambekleding gaat dan ook jaren mee en met een groeiend team aan vakmensen weten wij onze klanten altijd te kunnen voorzien van het beste advies voor ieder raamkozijn.

Ook een raamdecoratie- adviseur inschakelen voor jouw bedrijf? Mail dan naar info@home-raamdecoratie.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op voor het maken van een afspraak!