Overgordijnen

Overgordijnen zijn de ultieme sfeer-bepalers in huis. Met een rijke gordijnstof verander je een ruimte al snel in een aangeklede woon-of slaapkamer zonder veel extra details nodig te hebben. Daarnaast gaan overgordijnen zonlicht en inkijk tegen, en houden ze je woning ook nog eens behaaglijk warm. Neem eens een kijkje bij onze ruime selectie aan overgordijnen en maak een keuze in kleur, maat en plooi voor een gordijn precies afgestemd op jouw wensen!

Overgordijnen op maat

Overgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer; vanwege het verduisterende effect van de stof sluit je de ruimte ’s nachts helemaal af en breng je daarbij direct sfeer aan door een leuke print of mooie gordijnstof. Voor het aanbrengen van kleur en uitstraling zijn overgordijnen ook een perfecte keuze voor de woon- of eetkamer. Combineer je overgordijnen bijvoorbeeld met vitrage, jaloezieën of rolgordijnen en sluit ze ’s avonds voor volledige privacy. Wist je trouwens dat overgordijnen isolerend werken? Naast privacy en sfeer zorg je met overgordijnen dus ook letterlijk voor meer warmte in huis!

 

Overgordijnen

Voor iedere ruimte in huis

Overgordijnen zijn de ultieme sfeer-bepalers in huis. Met een rijke gordijnstof verander je een ruimte al snel in een aangeklede woon-of slaapkamer zonder veel extra details nodig te hebben. Daarnaast gaan overgordijnen zonlicht en inkijk tegen, en houden ze je woning ook nog eens behaaglijk warm. Neem eens een kijkje bij onze ruime selectie aan overgordijnen en maak een keuze in kleur, maat en plooi voor een gordijn precies afgestemd op jouw wensen! 

Overgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer; vanwege het verduisterende effect van de stof sluit je de ruimte ’s nachts helemaal af en breng je daarbij direct sfeer aan door een leuke print of mooie gordijnstof. Voor het aanbrengen van kleur en uitstraling zijn overgordijnen ook een perfecte keuze voor de woon- of eetkamer. Combineer je overgordijnen bijvoorbeeld met vitrage, jaloezieën of rolgordijnen en sluit ze ’s avonds voor volledige privacy. Wist je trouwens dat overgordijnen isolerend werken? Naast privacy en sfeer zorg je met overgordijnen dus ook letterlijk voor meer warmte in huis!

Jouw overgordijnen geheel op maat 

Bij Home Raamdecoratie fabriceren wij jouw overgordijnen geheel op maat. Dit houdt in dat je – naast het doorgeven van de juiste maten – de mogelijkheid krijgt om je gordijnen geheel naar wens samen te stellen. Zo bepaal jij onder andere de kleur, de gewenste hoeveelheid gordijn-delen en het type gordijnplooi waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Een gordijnplooi bepaalt onder andere hoe de stof van een overgordijn valt, hoe donker je kamer wordt en wat de kosten uiteindelijk gaan zijn. Bij Home Raamdecoratie is het mogelijk te kiezen uit 3 verschillende plooien: de enkele plooi, de dubbele plooi en de wave plooi.

  • Enkele plooi: een voordelige keuze (bij een enkele plooi wordt er het minste stof verbruikt) en vaak gebruikt in bijvoorbeeld de slaap – of kinderkamer. Niet geschikt voor lange gordijnen.
  • Dubbele plooi: geschikt voor lichte overgordijnen, ook veel gebruikt bij vitrage en inbetweens. Geeft de stof een volle en rijke uitstraling en is de beste keuze voor gordijnen langer dan 2,5 meter.
  • Wave plooi: creëert een moderne look in huis en is geschikt voor vrijwel ieder type gordijn. Vanwege de bevestiging ónder de rails, verduistert een wave plooi minder dan een enkele of dubbele plooi.

Meer over gordijnplooien lees je in ons artikel “Gordijnplooien – Welke opties zijn er?” 

Overgordijnen uitkiezen – wij helpen een handje 

Onze selectie aan overgordijnen groeit met de dag. Zo voegen we regelmatig nieuwe kleuren toe aan ons assortiment en blijven we altijd op zoek naar de mooiste stoffen en materialen.  Het kan lastig zijn om online te bepalen welke stof, kleur en type gordijn het beste in jouw ruimte past. Wij bieden dan ook de mogelijkheid om vooraf meerdere kleurstalen te bestellen in onze webshop, of gebruik te maken van advies aan huis. Geheel gratis en vrijblijvend!

Ben je er inmiddels uit en kun je wel wat hulp gebruiken bij het inmeten, raden we je aan onze pagina meetinstructies te bekijken waar we een uitgebreid stappenplan hebben samengesteld. Op deze manier wordt het inmeten van jouw overgordijnen een fluitje van een cent!

Zodra je gordijnen besteld zijn worden ze op maat bij je thuis afgeleverd, klaar om direct opgehangen te worden. Benieuwd welke opties in raamdecoratie we nog meer hebben? Neem dan een kijkje op onze pagina ‘raambekleding op maat’ en stel jouw gordijnen, jaloezieën, duo rolgordijnen en horren geheel naar eigen wens samen!