Inbetween gordijnen

Voor wie op zoek is naar gordijnen met voldoende lichtinval maar beperkte inkijk, zijn inbetweens de juiste optie. De naam zegt het al: inbetween gordijnen zitten er net tussen in en maken een woonkamer niet snel te donker, maar bieden daarentegen wel bescherming tegen de zon. Ook kun je prima door een inbetween gordijn naar buiten kijken, maar houd je tegelijkertijd nieuwsgierige blikken van buren tegen.

Inbetween gordijnen zorgen dus voor lichtinval en sfeer, maar werken tegelijkertijd isolerend en creëren daarmee letterlijk meer warmte in huis. Door een inbetween gordijn te combineren met bijvoorbeeld jaloezieën, overgordijnen of rolgordijnen sluit je een ruimte wanneer gewenst helemaal af, terwijl je overdag geniet van licht en een ruimtelijk gevoel in huis.

Inbetween gordijnen op maat

Inbetweens zijn eigenlijk geschikt voor iedere ruimte in huis, met uitzondering van de badkamer. Ben je echter op zoek naar volledige verduistering in de slaapkamer, dan is het niet verstandig te kiezen voor inbetween gordijnen. In dit geval raden we aan uit te wijken naar een overgordijn; deze sluit een raam in zijn geheel en draagt op deze manier goed bij aan een fijne nachtrust.

Liever geen pottenkijkers? In de herfst en winter wordt het snel donker buiten en kunnen mensen makkelijk naar binnen kijken. Inbetweens zijn dan ook niet de juiste keuze wanneer je in de avond je privacy graag behoudt, tenzij je ze combineert met bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën.

 

Inbetween gordijnen  

Privacy en warmte

Voor wie op zoek is naar gordijnen met voldoende lichtinval maar beperkte inkijk, zijn inbetweens de juiste optie. De naam zegt het al: inbetween gordijnen zitten er net tussen in en maken een woonkamer niet snel te donker, maar bieden daarentegen wel bescherming tegen de zon. Ook kun je prima door een inbetween gordijn naar buiten kijken, maar houd je tegelijkertijd nieuwsgierige blikken van buren tegen.

Inbetween gordijnen zorgen dus voor lichtinval en sfeer, maar werken tegelijkertijd isolerend en creëren daarmee letterlijk meer warmte in huis. Door een inbetween gordijn te combineren met bijvoorbeeld jaloezieënovergordijnen of rolgordijnen sluit je een ruimte wanneer gewenst helemaal af, terwijl je overdag geniet van licht en een ruimtelijk gevoel in huis.

Wanneer kies je voor inbetweens?  

Wanneer je budget-bewust wilt shoppen voor je woning, appartement of studentenkamer, kunnen inbetween gordijnen een goede keuze zijn.  Inbetweens zijn namelijk goedkoper dan de meeste overgordijnen vanwege de dunnere stof. Er is daarbij een ruime keuze in kleur beschikbaar, iets wat bij vitrage of jaloezieën weer niet het geval is. Heb je dus een klein budget, dan is het alsnog mogelijk om op een relatief goedkope manier sfeer in huis aan te brengen met kleurrijke gordijnen.

Inbetween gordijnen worden daarnaast vaak opgehangen in kleine ruimtes vanwege de licht-doorlatende stof. Door veel licht in huis te laten, creëer je optisch meer ruimte in huis. Iets wat met overgordijnen een stuk lastiger is. Zo zijn inbetween gordijnen bijvoorbeeld ideaal voor een thuiswerkplek of kantoor waar veel natuurlijk licht gewenst is, je graag naar buiten kijkt, maar óók de privacy wilt om rustig te kunnen werken zonder inkijk van nieuwsgierige passanten.

Wanneer zijn inbetween gordijnen minder geschikt? 

Inbetweens zijn eigenlijk geschikt voor iedere ruimte in huis, met uitzondering van de badkamer. Ben je echter op zoek naar volledige verduistering in de slaapkamer, dan is het niet verstandig te kiezen voor  inbetween gordijnen. In dit geval raden we aan uit te wijken naar een overgordijn; deze sluit een raam in zijn geheel en draagt op deze manier goed bij aan een fijne nachtrust.

Liever geen pottenkijkers? In de herfst en winter wordt het snel donker buiten en kunnen mensen makkelijk naar binnen kijken. Inbetweens zijn dan ook niet de juiste keuze wanneer je in de avond je privacy graag behoudt, tenzij je ze combineert met bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën.

Jouw inbetweens geheel op maat

Wanneer je jouw inbetween gordijnen bij Home Raamdecoratie bestelt, worden deze geheel op maat thuis afgeleverd. Nadat je de juiste maten hebt ingevuld, kun je kiezen uit een variatie aan kleuren. Ook vragen we hoeveel delen je wenst te bestellen en voor welke plooi je kiest (enkel, dubbel of wave).

Voor inbetween gordijnen wordt er vaak gekozen voor een dubbele plooi, waarbij het gordijn twee keer wordt gevouwen en gestikt. Dit zorgt voor een soepel vallende stof en een rijke uitstraling. Een dubbele plooi is over het algemeen wat minder geschikt voor zware stoffen zoals verduisterende overgordijnen, maar is voor lichte overgordijnen juist ideaal. Naast een dubbele plooi wordt er ook steeds vaker gekozen voor een wave plooi, waarbij het gordijn ónder de rails wordt gehangen. Dit is zeer geschikt voor een moderne of strakke woning. Meer weten? Lees dan verder in onze blog over gordijnplooien of neem contact op met één van onze adviseurs!

Wist je dat we ook online meethulp bieden? Door het volgen van ons stappenplan meet je binnen no time je kozijnen op zodat je inbetween gordijnen straks precies passen. Ook is het mogelijk gratis kleurstaaltjes te bestellen op onze website, óf gebruik te maken van ons gratis advies aan huis. Bij Home Raamdecoratie doen wij er alles aan om jou te helpen met de juiste raambekleding op maat!