Gordijnen

Met gordijnen is het mogelijk iedere ruimte in huis prachtig aan te kleden. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor welke stof ga je en hoe kies je de juiste plooien? Ga je voor overgordijnen, vitrage of inbetweens? En dan is er ook nog de keuze in patronen en kleur. Doe inspiratie op bij Home Raamdecoratie en nodig ons bij je thuis uit of maak een afspraak voor in de showroom.

 

Gordijnen

Keuze in gordijnen: vitrage

Met gordijnen is het mogelijk iedere ruimte in huis prachtig aan te kleden. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor welke stof ga je en hoe kies je de juiste plooien? Ga je voor overgordijnen, vitrage of inbetweens? En dan is er ook nog de keuze in patronen en kleur. Doe inspiratie op bij Home Raamdecoratie en bestel zo nodig een aantal gratis kleurstalen, zodat je zeker weet dat de gordijnen die je kiest, jou helemaal thuis doen voelen in je interieur!

Gordijnen op maat

Vitrage wordt gemaakt van een zeer dunne, bijna transparante stof. Deze zorgt ervoor dat licht getemperd doorgelaten wordt wat automatisch voor veel sfeer zorgt. Vitrage is om deze reden over het algemeen niet geschikt voor de slaapkamer, waar verduisterende overgordijnen een stuk beter functioneren. Een combinatie van overgordijnen en vitrage past echter wel weer uitstekend in zowel de slaapkamer als woonkamer, waarbij beide gordijnen ’s avonds gesloten kunnen worden. Meer over de specificaties van vitrage lees je in onze blogpost “wat is vitrage?“.

Keuze in gordijnen: inbetweens

Inbetween gordijnen zitten precies tussen vitrage en overgordijnen in en zorgen voor veel lichtinval en sfeer in huis. Daarnaast kennen inbetweens ook een isolerende werking en creëren ze dus letterlijk meer warmte. Omdat de lichte stof in de avond wat kan doorschijnen, worden inbetweens voornamelijk in de woonkamer of de eetkamer gebruikt en gecombineerd met bijvoorbeeld jaloezieënovergordijnen of rolgordijnen.

Bekijk onze online collectie Inbetweens

Inbetween gordijnen of vitrage? 

Vitrage en inbetweens kennen veel overeenkomsten: beiden zijn licht van stof, worden vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen of jaloezieën, en laten veel licht door. Inbetween gordijnen zijn net iets voller dan vitrage vanwege de dikkere weving en draad. Dit type gordijn biedt dus meer privacy en bescherming tegen de zon. Wat in jouw woning het beste werkt, ligt dan ook helemaal aan je persoonlijke voorkeur en woonstijl. Moeilijk kiezen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een aantal staaltjes aan in onze webshop voordat je een keuze maakt!

Keuze in gordijnen: overgordijnen 

Overgordijnen zijn echte sfeermakers in huis en houden ook nog eens zonlicht en inkijk tegen. Al worden overgordijnen voornamelijk gebruikt in de slaapkamer vanwege het verduisterende effect, zijn ze geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis. Combineer je overgordijnen in de woonkamer met vitrage bijvoorbeeld en sluit ze ’s avonds voor volledige privacy. Op zoek naar een gordijn met meer lichtinval en minder zwaarte? Kies in dat geval toch voor inbetween gordijnen; deze zijn net iets lichter dan overgordijnen maar bieden meer privacy dan vitrage.

Gordijnplooien 

Na het bepalen van de kleur, de stof en het  type gordijn komt de volgende keuze om de hoek kijken: voor welke plooi gaan we? Gordijnen kunnen op verschillende manieren gevouwen en gestikt worden, hierbij wordt vaak gekozen voor een enkele plooi of een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi wordt er meer stof verbruikt waardoor het gordijn ruimer valt en een rijkere (wat klassiekere) uitstraling biedt dan een enkele plooi. Een enkele plooi wordt gekozen wanneer er behoefte is aan een strakke look of in combinatie met overgordijnen die al wat voller zijn. Een derde keuze is de wave plooi waarbij het gordijn onder de rails valt. De golven zijn bij een wave plooi zeer regelmatig omdat de vitrage opgehangen wordt aan een koord van waverunners met een gelijke afstand. Dit zorgt automatisch voor een stijlvolle en moderne look. Meer over gordijnplooien lees je in dit artikel.

Veel voordelen bij gordijnen op maat

Gordijnen maken een ruimte helemaal af. Daarom combineren onze klanten hun gordijnen vaak met andere soorten raamdecoratie, voor de optimale mix tussen sfeer en functionaliteit. Maar gordijnen zijn veel meer dan alleen decoratie. Wist je bijvoorbeeld dat ze helpen om geluid te dempen? Ook werken ze isolerend: zo houden ze de warmte binnen en de kou buiten.

Geen huis of raam is hetzelfde, daarom maken wij al onze gordijnen geheel op maat. Wij gaan pas van start met fabriceren op het moment dat een order binnenkomt; op deze manier arriveren jouw gekozen gordijnen precies zoals jij ze wilt hebben. Met onze meetinstructies is het opmeten van jouw kozijnen een fluitje van een cent, daarnaast worden onze gordijnen op maat geleverd met duidelijke montage-instructies. Een kind kan de was doen!