Geef je woning een zacht karakter met prachtige vitrage gordijnen.

Geef je woning een zacht karakter met prachtige vitrage gordijnen.

Als het om gordijnen gaat, zijn er veel termen die verwarrend kunnen zijn als u niet bekend bent met de lingo. Eén zo’n term is ‘vitrage’. Vitrage gordijnen zijn een van de meest transparante gordijn types die er bestaan, en ze zijn meestal gemaakt van een open geweven stof. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere soorten gordijnen, zoals inbetween of verduisteringsgordijnen, om extra privacy of lichtbeheersing te bieden. Vitrage gordijnen kunnen echter ook op zichzelf worden gebruikt, en ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en patronen om aan elke smaak te voldoen. Dus, of u nu op zoek bent naar een beetje extra privacy of gewoon een vleugje stijl wilt toevoegen aan uw ramen, vitrage is een geweldige optie.

Glas Gordijnen of Vitrages?

Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, zijn gemaakt van een zeer transparante stof. Ze kunnen worden gecombineerd met gordijnen om een mooi gefilterd zonlicht effect te creëren. Vitrages zijn er in vele kleuren en stijlen, waardoor ze perfect zijn voor elke kamer in uw huis. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden – u hoeft ze alleen maar in de was te gooien als ze gereinigd moeten worden. Vitrage gordijnen waren er vroeger alleen in het wit, maar nu zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren die bij elk interieur passen. Bovendien worden de gordijnen in onze eigen atelier op maat gemaakt, zodat u de perfecte pasvorm voor uw raam krijgt.

Vitrage gordijnen als zonwering

Vitrage gordijnen zijn ontworpen om de hoeveelheid zonlicht die een kamer binnenkomt te verminderen, terwijl mensen nog steeds naar buiten kunnen kijken. In veel gevallen worden vitrage gordijnen opgehangen in combinatie met andere soorten gordijnen, zoals verduisterende overgordijnen. Dit is een effectieve manier om de hoeveelheid licht en warmte die een kamer binnenkomt te reguleren, waardoor het comfortabeler wordt om tijd binnenshuis door te brengen. Vitrage gordijnen kunnen ook helpen om de schittering op tv-schermen en computermonitoren te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om tv te kijken of op de computer te werken.

Vitrages komen in elke ruimte tot hun recht

Hoewel Vitrage gordijnen en inbetween gordijnen het meest worden gebruikt in woon- en slaapkamers, kunnen ze eigenlijk overal in huis worden gebruikt. Vitrage gordijnen helpen het zonlicht te verstrooien, waardoor ze ideaal zijn voor thuiskantoren of andere kamers waar u de schittering moet beperken. Inbetween gordijnen kunnen voor extra privacy en isolatie zorgen, waardoor ze een goede keuze zijn voor slaapkamers en badkamers. En omdat ze verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen, is het gemakkelijk om een set te vinden die in elke kamer van uw huis past. Dus als u op zoek bent naar een veelzijdige optie voor raam behandeling, dan zijn vitrage en inbetween gordijnen zeker het overwegen waard.

Maak een afspraak voor op locatie of bezoek onze showroom