De nieuwste interieurtrends en trendkleuren van het moment.

De nieuwste interieurtrends en trendkleuren van het moment.

Interieurtrends veranderen voortdurend en het kan moeilijk zijn om bij te blijven met de nieuwste stijlen raamdecoratie. Er zijn echter een aantal tijdloze trends die altijd populair lijken te zijn. Een daarvan is raamdecoratie. Ramen zijn een manier om natuurlijk licht en frisse lucht binnen te laten, en ze kunnen ook worden gebruikt om een vleugje persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen. Voor dit jaar verwachten we een trend te zien naar grote ramen en decoratieve behandelingen zoals shades, luiken en jaloezieen. Dus als u op zoek bent naar een beetje stijl in uw huis, houd dan zeker de raamdecoratie trends voor 2022 in de gaten.

Op plek 1: houten jaloezieën

Als er één vorm van raamdecoratie is waar u niet meer zonder kunt, dan zijn het wel op maat gemaakte houten jaloezieën. Het natuurlijke karakter van hout, gecombineerd met de strakke lijnen van een jaloezie, zorgen voor een speelse en trendy uitstraling in vrijwel elk interieur. In de wereld van houten jaloezieën is er genoeg keuze voor iedereen. Van lindehout tot abachi hout (een aanrader voor in de badkamer) en van bamboehout tot PVC jaloezieën met imitatie houtnerf. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling. En met de mogelijkheid van ladderband kunt u eindeloos mixen en matchen tot u de perfecte combinatie voor uw interieur heeft gevonden. Houten jaloezieën zijn vooral mooi in combinatie met materialen als rotan, bamboe, hout en zachte stoffen. Zachte stoffen zijn bijvoorbeeld fluweel, ribfluweel en wol. Deze geven de ruimte een extra warme en comfortabele sfeer. ´

Gordijnen blijft hoog staan in de lijst

Een paar jaar geleden hadden veel mensen een voorkeur voor interieurs in industriële stijl met harde lijnen en harde materialen. Er heeft zich echter een verschuiving voorgedaan naar interieurs die meer warm en uitnodigend zijn. Gordijnen zijn de perfecte manier om deze look te bereiken. Ze zijn gemaakt van zachte materialen die een dromerig, etherisch gevoel geven aan een kamer. In combinatie met neutrale kleuren zoals beige, wit, lichtgrijs en taupe, kunnen gordijnen de uitstraling van een ruimte echt veranderen. Materialen zoals linnen en katoen werken goed voor gordijnen omdat ze een rustige, gelijkmatige en natuurlijke uitstraling hebben. De populaire waveplooi is een geweldige manier om stijl en luxe toe te voegen aan uw gordijnen.

Als u uw privacy op elk moment van de dag wilt kunnen regelen, kunt u uw gordijnen combineren met een andere vorm van raamdecoratie, zoals jaloezieën.

Steeds populairder: Duette’s en Plisségordijnen

Als u op zoek bent naar een raamdecoratie die zowel stijlvol als functioneel is, hoeft u niet verder te kijken dan plisségordijnen of duettes. Deze veelzijdige raambekleding kunnen op elke gewenste hoogte worden opgehangen, dankzij hun top-down, bottom-up werking.

Omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en patronen, is het gemakkelijk om een plissé of duette jaloezie te vinden die past bij de inrichting van uw huis. Bovendien zorgen hun horizontale lijnen voor een speels karakter dat perfect past in elke kamer. Of u nu op zoek bent naar een manier om natuurlijk licht binnen te laten of nieuwsgierige blikken te blokkeren, plisségordijnen zijn de perfecte oplossing.

Trends op het gebied van kleur keuzes voor raamdecoratie

Als we ons huis inrichten, houden we ons vaak aan een vrij beperkt kleurenpalet. Wit, crème, taupe, beige, bruin en groen zijn allemaal kleuren die de neiging hebben om rust uit te stralen. In de hectische wereld van vandaag is rust in huis belangrijker dan ooit. Als u overweegt om binnenkort nieuwe raamdecoratie te bestellen, vraag dan altijd eerst om kleurstalen. Zo kunt u thuis zien welke kleur het beste bij uw wensen en voorkeuren past. Plak de swatches op de ramen en muren en bekijk ze eens bij natuurlijk licht, sfeerlicht en grijs licht. (Door al deze factoren mee te nemen in je overwegingen, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Klik hier voor acties!